Кои слънцезащитни кремове са най-купувани и защо

Кои слънцезащитни кремове са най-купувани и защо

Има слънцезащитни кремове, които осигуряват здравословен блясък и безкомпромисна грижа за кожата. Те трябва да присъстват на рафта с козметика у дома на всеки, който обича своето лице и тяло.

Как да изберем най-добрия слънцезащитен крем

Слънцезащитни кремове

Преди всичко, като определим какъв тип е нашата кожа. Има хора, които цял ден могат да останат навън под слънчевите лъчи, без да изгорят. На други са им достатъчни едва 10 минути, за да почервенеят и да изпитат дискомфорт. Това се дължи освен на различни по ефикасност слънцезащитни продукти, но и на специфичните особености на различните видове кожа. Основните типове са:

  • много светла, податлива на лесно изгаряне, придружена с руса или рижа коса, сини очи и вероятно с лунички;
  • бледа, но в съчетание с кестенява или тъмно кафява коса, също се характеризира с бързо изгаряне, но и с бавно почерняване;
  • смесен тип, който бавно и постепенно постига лек тен, макар че понякога изгаря;
  • кафеникава, за която е характерна кафява или черна коса и придобиването на тена се случва бързо;
  • тъмна, която много рядко гори от слънцето.

В зависимост от конкретния тип кожа се препоръчва употребата на продукти с различни слънцезащитни фактори. Кремовете с UVA защита се различават по марки, съдържание и предназначение. Едни са ефикасни за бебета и бременни жени, други са предназначени за по-големи деца и възрастни. Без значение дали избирате слънцезащитни средства в магазин, или онлайн, винаги внимавайте те да отговарят на конкретните изисквания, съветват експертите на lilly.

Каква е разликата между слънцезащитни продукти за лице и тяло

Лицето е много по-фино и деликатно в сравнение с всички останали части на тялото, заради по-тънкия подкожен мастен слой, който има. Това изисква различни грижи и използване на специални кремове и лосиони против слънце, какъвто е слънцезащитният крем за лице със 100% минерални филтри на нивеа. Когато нанасяте слънцезащитни средства за тяло, не пропускайте никакви места и повтаряйте процедурата толкова често, колкото е нужно, особено след плуване, ако сте на плаж.

Децата трябва да се пазят от изгаряния и алергии чрез кремове със специални формули – за това две мнения няма. За най-малките е подходящ слънцезащитен спрей с помпа, който можете да закупите по време на промоции, когато се предлагат евтини и намалени продукти с доказано качество.