Как да си изберем ютия, споделят от Magprom

Съвременната ютия представлява многофункционално устройство за гладене на различни тъкани и материи. Днес също така се предлагат и различни видове, което затруднява избора на правилната, особено от неподготвения клиент. Ето защо в следващите редове ще се опитаме да внесем малко повече яснота относно предлаганите ютии Magprom, на какво да обърнем внимание при избора и отделните видове. Ще разберем също икономическите предимства от пазаруването в нашия онлайн магазин.

На какво трябва да обърнем внимание предварително

Правилният избор на ютия е гаранция, че новата покупка ще отговаря напълно на изискванията Ви и Вашите нужди. Ето защо има определени моменти, на които предварително трябва да обърнем внимание и да вземем в предвид. Това са например:

  • мощност – тя оказва влияние както върху скоростта за загряване, така и върху интензитета на изпускането на парата. Ако често се налага бързо да изгладите, то по-високата мощност е за предпочитане;
  • с парогенератори – тя навлажнява тъканта и прави гладенето значително по-лесно и бързо. Съвременните решения са със специален регулатор, контролиращ подаването на пара между 15 и 50 гр. за мин. По-високата мощност прониква по-дълбоко в порите на тъканта и извършва антибактериална дезинфекция;
  • вместимост на резервоара за вода – недостатъчния капацитет на съда ще налага по-честото ходене до кухнята за неговото пълнене;
  • автоматично изключване – тази функция е препоръчително да я има, особено ако сте с малки дечица. Тя ще изключи самостоятелно ютията ако е оставена хоризонтално в продължение на 10 секунди без да се движи;
  • вид на гладещото покритие – важно е то да бъде устойчиво на надрасквания, да е достатъчно гладко и противозалепващо. Предлаганите днешни решения са изработени от неръждавейка, алуминий, стомана, тефлон, керамика. Последният вид е най-висококачествения.

Какви видове ютии има

Както казахме, днес видовете са доста и за това сега накратко ще ги разгледаме. На първо място са класическите, при които липсват каквито и да е екстри. Те просто нагряват гладещата повърхност до определена температура, която се задава с регулатор. Моделите с пара вече са по-съвременните и са най-предпочитани сред купувачите. Те дават възможност за сухо и мокро гладене и се справят с изглаждането дори и на по-дебелите и измачкани тъкани.

Моделите с парогенератори осигуряват изключително мощна пара и характерното за тях е, че се състоят от две части: пригодената докинг станция с вода и самата ютия.

С кое ютиите на Magprom са по-добри

Особеното на онлайн магазин Магпром е възможността за пазаруване на нови стоки с транспортни дефекти на чувствително по-ниски цени. Това могат да са леки следи от употреба или нарушена опаковка, но с пълна техническа изправност, с гаранция като на нов продукт и възможност за връщане или замяна.