Как се реди ламиниран паркет, разказват от CarpetMax

Ламинираният паркет е вид подова настилка с широко приложение. Тя е предпочитана, заради практичните си и високо естетични качества, които нямат аналог. Като добавим и нейния лесен монтаж/редене, то няма нищо чудно в това, че именно ламинатът е и предпочитана основа за всеки втори дом. Днес материалът може да се открие и на доста ниски цени, а с малко повече късмет – и с безупречно качество.

Не чакайте на късмета да Ви се “усмихне”, а вземете нещата в свои ръце. Открийте красотата в гамата CarpetMax ламинирани паркети, които ще направят ежедневието Ви приятно, а финансовия баланс непокътнат. 

Какъв ламиниран паркет да купим

Ламинираният паркет трябва да е на първо място с доказан произход и качество. Само така ще имаме основание да се надяваме на дългогодишна употреба, по време на която да не срещаме никакви проблеми с реденето, експлоатацията и почистването на покритието. Важно е да знаем и как точно протича едно стандартно поставяне на ламинат, за да не харчим излишни пари в наемането на специалист. 

Всъщност, има два начина за редене на подовата настилка – с лепене и посредством сглобяване (клик система). Вторият вариант е по-лесен за прилагане, защото не се изискват специализирани умения и мерки, а и в последствие е възможно да бъдат подменени някои от елементите. 

Как се реди

Реденето на ламиниран паркет може да бъде и забавно занимание, стига да сме добре подготвени за онова, което ни предстои. Нужно е да запомните някои прости, но полезни съвети от КарпетМакс:

  • Монтирайте тънка подложка, която да абсорбира неравности до 2 мм;
  • Обезмаслете повърхността, върху която ще извършвате реденето на ламината;
  • Набавете си нужния инструментариум като клинове, трупчета, метър, ръчен трион за рязане и др.;
  • Уверете се, че посоката на редене е правилна – перпендикулярна на прозореца;
  • Преди да преминете към монтаж на ламината, го оставете за две денонощия да се климатизира.

Повечето подови настилки се поставят сравнително лесно, ако предварително сме се информирали за детайлите за реденето на ламиниран паркет или лепенето на балатум. При покрития като теракота и гранитогрес ще Ви е нужно професионално съдействие, защото в случая монтажът е сложен и трудоемък.

Колко милиметра 

Колкото по-дебел е ламинатът, толкова по-устойчив ще е той на динамични натоварвания. Наред с това, неговата топлопроводимост намалява, а силовите характеристики се увеличават. Имате възможност да закупите ламиниран паркет с дебелина от 6 мм до 12 мм, а за да бъде и качеството отлично, изберете онлайн магазин CarpetMax – царството на подовите настилки!