Какви модели кафемашини ще намерите в Техно Микс

Какви модели кафемашини ще намерите в Техно Микс

Всички, които се събуждат трудно и са свикнали рано сутрин да пият кафе, знаят от какво значение е да имат правилния уред за приготвянето му. Мисълта за ароматната напитка кара човек да стане от леглото с удоволствие. За да се насладите на всичко това, може да разгледате в търговската мрежа най-актуалните модели кафемашини. Подобна покупка е от особено значение за работещите хора, тъй като сутрин те трябва бързо да влязат в кондиция и да се почувстват максимално бодри.

Ако до този момент сте си купували кафе на път за работа или сте разчитали на служебната машина, със сигурност не сте много запознати със съвременните видове и техните възможности. Днешните уреди обикновено са автоматизирани, за да имате малко повече свободно време в ранните часове на деня. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да подходите при избора на този ценен домакински електроуред.

Какви са актуалните модели кафемашини

Преди да пристъпите към покупката, трябва да откриете кой вид отговаря на вашите очаквания. Различните устройства имат конкретни характеристики, свързани с начина и стила на приготвяне на напитката. Кафемашините могат да бъдат разделени в две категории – такива с филтър и за еспресо. При филтърните горещата вода преминава през смляното кафе. Еспресо технологията използва налягането за извличане на характерния вкус и ухание на кафето. Когато научите подробности за различните модели, по-лесно ще направите своя избор:

  • кафемашина за еспресо тип ръчна – подобна на тази ще срещнете във всяко едно кафене. Не бива да си мислите, че се използват трудно, защото с времето действията се усвояват без проблем. Те работят с мляно кафе и са подходящ модел за всеки дом. Delonghi ECOV 311.GR е чудесен пример. Налягането е 15 bar, има крема диск и капучино система. Включен е индикатор за състоянието на водата и плоча за затопляне на чашите;
  • модели с капсули – този вид машини са в по-високия клас и съответно струват повече. Предлагат невероятен комфорт и удобство при използване, а също така и перфектно на вкус кафе. Кафемашина KRUPS KP440E31 Genio S Touch е една от най-добрите марки, които могат да бъдат намерени. Предвидени са за домашна употреба и могат да приготвят много други напитки. Изключително функционални с множество програми и настройки. Има много компании, които са се специализирали в производството на именно тези модели;
  • кафемашина, която първо смила кафето – полупрофесионален уред, който смила зърната и дозира точното количество кафе. Това е идеалният избор за истинските ценители на тази напитка. Тук технологията на приготвяне запазва аромата и свежестта. Кафемашина Delonghi Dinamica ECAM350.50.B ще ви осигури уханна чаша с кафе или капучино само с едно докосване;
  • модели с филтър – те са евтини като цена и по-прости за използване в сравнение с професионалните. Предлагат се в много широк диапазон от дизайни. Могат да бъдат намерени с филтър за многократна употреба или със сменяем. Ще откриете този вид домашни уреди в малък или в голям размер в зависимост от количеството кафе, което желаете да приготвите;
  • професионална кафемашина BOSCH TIS30321RW – с натискането на един бутон приготвяте всички видове кафе специалитети. Има интелигентен вграден нагревател за перфектната температура. Висококачествена мелничка с регулируеми настройки при меленето. Удобен за използване, подвижен резервоар за вода. Цената е висока, но винаги може да вземете машината на изплащане.

От онлайн магазин Техно Микс съветват, ако искате по-добър и качествен модел кафемашина, да следите регулярните промоции в интернет.

Какво е важно да вземете под внимание при покупката на кафе машина

Както забелязахте, моделите са много разнообразни, а изборът може да бъде доста труден. След като сте научили подробности за технологията и различните варианти на пазара, е добре да обърнете внимание и на още няколко детайла:

  • практичността – когато приготвяме любимата си сутрешна напитка, обикновено бързаме и сме сънени, затова уредът трябва да бъде максимално удобен. Потърсете модел, който се почиства лесно и е изработен от качествени материали;
  • стилната визия – освен да прави хубаво кафе, машината трябва и да се вписва в интериора на кухнята. Ето защо, производителите са се постарали да предложат модели в различни цветове, размери, форми и дизайни;
  • цената – както и при много други неща, качеството и цената са неразривно свързани. Моделите от по-високия ценови клас съответно са и по-скъпи. Те обаче предлагат перфектна работа, здравина и множество функционалности. Разбира се има и бюджетни варианти, които ще покрият изискванията за качество и практичност. Препоръчително е да имате определен бюджет за тази покупка.

За да изберете най-подходящия вариант, ви предлагаме да прочетете характеристиките на различните модели и да се запознаете с основните марки, които произвеждат кафемашини.

Как да се грижите и поддържате уреда

Колкото и да е хубава и качествена една машина, ако не се грижите правилно за нея, тя бързо ще се амортизира и повреди. Трябва да се спазват конкретни правила, за да използвате новата си придобивка по-дълго. След употреба машината винаги трябва да се почиства. Отделяйте по няколко минути всеки ден, след като си приготвите кафето, за да измиете внимателно различните елементи. Винаги четете упътването, защото там много ясно е описано как трябва да се работи с уреда. Едно от най-важните неща е да следите нивото на водата в началото на работния процес и наличието на зърна, ако машината е профисонална. Ако има контейнер или накрайник за мляко, трябва редовно да го почиствате, за да не се трупат наслагвания. 

Защо да поръчате кафемашина от интернет магазин

Все повече стоки се купуват през виртуалните платформи. Ако ви предстои да търсите нов електроуред, лесно ще откриете качествен и на подходяща цена и онлайн. Търговците дават възможност да разгледате огромно разнообразие от модели и да се запознаете с техните функции.

Характеристиките на артикулите са представени много подробно, което позволява на всеки да научи ценна информация и да избере най-подходящия уред за семейство. В някои домове пиенето на кафе е истински ритуал, а насладата от напитката ще бъде несравнима, ако тя е приготвена професионално от новата ви кафемашина.