Кухни по поръчка за ретро домове

Познавате ретро стила – това е онзи луксозен, тежък и пищен вид на жилището, което определено е търсен ефект. Силно застъпен в интериора от миналото, този стил на обзавеждане претърпя категорично завръщане преди няколко години и вече го срещаме все по-често в съвременния интериор на много домове.

А коя е стаята, която най-добре и лесно би могла да се впише в него? Кухнята, разбира се! В днешната статия засягаме въпроса с кухни по поръчка и си говорим защо именно те са най-добрият избор, който би могло да направи всяко домакинство. Не изпадайте в дълго чудене и обикаляне на мебелните магазини в търсене на готова кухня – шансът да откриете именно онази, която търсите и имате в представите си, е нищожен. Заложете на кухни по поръчка – това е най-сигурният и категоричен начин да се сдобиете с мебелите, които винаги сте искали, а и ще направите дома си да изглежда наистина шищен, луксозен и обзаведен по последна мода.

Ретро стила при кухни по поръчка е един от най-лесно изпълнимите, тъй като изобилства от характерни елементи и разпознаваеми дизайни. Ако желаете да издържите кухнята си в този стил, заложете на по-тъмните багри и цветове – повечето ретро кухни по поръчка са махагонови или тъмнокафяви. Тъмният цвят придава допълнителна тежест на цялото помещение и определено изглежда по-луксозно. Спокойно бихте могли да заложите на тъмна кухня, особено ако помещението ви е голямо – знаем, че цветовете играят роля и оптически въздействат на помещението. Широката и просторна стая категорично позволява наистина тъмна кухня.

Тъмният цвят e и особено подходящ за ретро дизайн, тъй като в него се имплементират множество аксесоари и елементи, които често са от метали – златни, сребърни, медни, месингови, железни. Тъмният цвят на кухнята и плоскостите позволяват на всички тези акценти да изпъкнат още повече и така да придадат характер на помещението и на кухнята като цяло. Със сигурност трябва да заложите на такива елементи в дизайна, ако желаете максимално да се доближите до ретрото и класическо излъчване на стаята. Характерни за този стил са и високите мебели, онези, които придават обем и мащаб на помещението. Определено бихме могли да кажем, че кухни по поръчка, изградени в ретро стил, използват максимално височината на стаята – често срещани са високите до тавана шкафове, а и не рядко се среща горен ред на две нива, за да се осигури още повече място за съхранение.

Кухни по поръчка – най-доброто индивидуално решение

Определено препоръчваме да обмислите този вариант – залагайки на кухни по поръчка, вие лесно ще съумеете да осъществите идеите и вдъхновението си и на практика. Така бързо и ефикасно ще се снабдите с мечтаната кухня, която положително ще ви носи много уют и спокойствие в дома. Изграждането на кухни по поръчка не е сложен процес – определено са ви необходими само въображение, ясна визия за това как искате да се случат нещата и опитен екип по интериорен дизайн, който да осъществи на практика всичките ви желания. Кухни по поръчка от https://kuhnia.bg/кухни-по-поръчка са чудесна алтернатива за семействата, които определено са по-отворени към нови, интересни и еклектични дизайни. Студиото ще предостави множество идеи и вдъхновение.

Не пренебрегвайте важността на кухнята в дома. Бидейки най-често населяваната стая, е от изключително значение тя да бъде много ведра, приятна и да носи уют на всички нейни обитатели. Храната свързваме в емоционален аспект с прекараното с близките ни хора време – моментите, когато се събираме около трапезата, са онези мигове на споделеност, които рядко имат същия заряд в други социални ситуации. Чрез красиви кухни по поръчка, които изцяло прилягат на естетическите ви и интериорни вкусове и функционалности, вие с лекота ще се наслаждавате на времето, прекарано в това помещение.