Каква козметика за бебета ще намерите в Baby.bg?

Каква козметика за бебета ще намерите в Baby.bg?

Когато купувате бебешка козметика, трябва да имате предвид, че това е едно от нещата, които се избират с повишено внимание. Продуктите трябва да са дерматологично тествани, защото детската кожа е изключително нежна и чувствителна. 

Каква козметика да изберете за бебета и новородени?

Добрата грижа за детската хигиена е свързана с избора на натурална или медицинска бебешка козметика. Деликатната бебешка кожа превръща избора във важен въпрос. Специалистите от онлайн магазин Baby.bg споделят, че козметичните продукти за новородени и бебета на по-голяма възраст са разработени по специална формула, без наличие на съставки, които биха причинили раздразнение на кожата. Освен пазарните предложения и наличните марки е много важно да сте информирани качествена и безопасна ли е бебешката козметика, която избирате?

Доверявайте се на лицензирани магазини за бебешки стоки, които предлагат добра като съотношение цена и качество бебешка козметика.

Какви видове козметични продукти има?

За хигиената на най-малките има разработен широк спектър козметика, която да покрива всичките им нужди:

  1. Шампоани, гелове и сапуни – трябва да са произведени от изцяло натурални съставки, които са полезни за кожата на новороденото бебе и на подрастващото дете.
  2. Мляко, лосиони за тяло и масажно олио – от изключителна важност е в състава им да няма парабени. Имат хидратиращ и успокояващ ефект, възстановяват киселинния баланс и мекотата на кожата.
  3. Продукти за устна хигиена – за да се изградят здравословни навици още в ранна възраст, е важно грижата за устната кухина да започне още с появата на първите зъбки. Продуктите трябва да бъдат избирани според възрастта на детето. Добре е да се уточни, че геловете за венци са част от категорията.
  4. Слънцезащитни продукти – слънцезащитата е важна не само на плажа, но и навън, докато трае разходката. Специалистите съветват да се избират минерални бебешки продукти с фактор 50.

Пазарът изобилства от продукти за новородени, бебета и деца. Преди да решите да ги използвате, е редно да прочетете етикетите и да се запознаете със състава на избрания козметичен продукт. Био козметиката, която в последните години е все по-популярна, е препоръчителна, тъй като комбинира натурални съставки и полезно въздействие върху кожата на най-малките.