Първа почивка с дете – как да се подготвим?

Първа семейна почивка с дете - как да се подготвим

За тези, които сте родители отскоро, вероятно ви се струва доста далеч назад времето когато тръгвахте спонтанно на път за уикенда и резервирахте местата си за настаняване в последния момент.

Семейната почивка с детето може да не е толкова импулсивна и спонтанна, но със сигурност е не по-малко вълнуваща и забавна. Тайната на добрата почивка е в подготовката. Внимателно подберете подходяща дестинация, планирайте пътуването и предвидете в багажа си всичко, което ще ви трябва, но няма да можете да закупите на място.

Тези няколко внимателно подбрани съвета със сигурност ще ви помогнат да се подготвите за първата си семейна почивка и да насърчите много други семейства също да го направят. Още полезна информация за родители ще откриете на https://www.kaufland.bg/moyat-kaufland/nie-sme-semeistvo.html

Съвет 1: Помислете колко далеч искате да пътувате

Ако това е наистина първата ви почивка с децата, добра идея е разстоянието, което ще трябва да пропътувате заедно да не е толкова голямо. Пътят може да изнерви децата и вас самите. Кратките разстояния се понасят далеч по-добре в началото. Ако няма как да планирате почивката си по-близо, не забравяйте да разнообразявате пътуването на детето с чести и кратки почивки и спирки за освежаващи напитки.

Съвет 2: Съобразете прогнозата за времето с детето

Предвидете осигуряването на комфорт на вашето дете, когато избирате дестинация за първата ви семейна почивка. Имайте предвид, че бебетата са много чувствителни към горещо време. Те не се изпотяват толкова, колкото възрастните и това бързо може да доведе до прегряване. Освен това, малките деца усещат и студа по-остро от възрастните, така че предвидете допълнителни детски топли дрешки за малкото човече. Опитайте се да предвидите и всички сценарии за влошаване на времето.

Съвет 3: Да взема или да не взема?

При стягането на багажа, помислете дали всичко, което вземате ви е наистина необходимо. Често носим дрехи и аксесоари, които не ползваме нито веднъж по време на почивката. Така ще си осигурите и повече пространство както в колата по време на пътуването, така и в резервираната от вас стая на по-късен етап.

Съвет 4: Направете списък

Няколко дни предварително преди отпътуването, започнете да правите списък и да записвате всички неща, за които спонтанно се сещате, че трябва да сложите в багажа. Твърде възможно е, ако нямате списък, когато дойде времето за опаковане на багажа да блокирате и да се паникьосате. А едва ли искате да тръгнете на първата си семейна почивка в такива емоции.

Съвет 5: Приемете пътуването като приключение

Превърнете пътуването си в част от приключението, а не нещо, от което всички се ужасявате. Според възрастта на детето, предложете му забавления по пътя – книжка или музика, нека мъникът се чувства комфортно и в настроение.

Съвет 6: Важните неща нека са под ръка

Пакет бисквити, солети или закуска, дрехи за преобличане, вода, бебешки кърпички или памперс – нещата, които ще ви потрябват нека останат в ръчния багаж до вас в колата. Предвидете и евентуално забавяне, за да се чувствате наистина подготвени за всяка ситуация.

            Съвет 7: Осигурете време

Предвидете повече време за всяка стъпка от пътуването, отколкото ако пътувахте без детето. Малките деца вършат нещата със собствен ритъм и не се интересуват от часовника. Освен това, белите и непредвидените ситуации обикновено стават точно когато бързаме най-много.

Съвет 8: Подгответе малка аптечка

Уверете се, че сте подготвени за ситуация, в която малкото дете е неразположено. Стегнете мини спешна аптечка за неприятни ситуации, които обаче често стават част от почивката. Стомашно неразположение, прилошаване или вирусна инфекция – подберете всичко необходимо за бързото облекчаване на детето.

В Kaufland ще намерите всичко необходимо за вашата семейна почивка – храна и напитки, лакомства и аксесоари – всичко, от което се нуждаете е там.