Местата, които да посетите в България

cave in bulgaria

Родината ни изобилства от места, които си заслужава да бъдат посетени  и разгледани, както подобава.


Неминуемо у всеки се поражда чувство на вълнение и нетърпение, когато му предстои да пътува в чужбина. Непознатото и шансът да се докоснем да нещо ново предизвиква авантюриста у нас да се отправи към нови хоризонти. Това, обаче, не би трябвало да ни спира да пътуваме и из родната си страна.

България предоставя толкова много възможности за пътуване и разглеждане на забележителности и интересни места, че следващия път, когато решим да се разходим, не би било лошо да се обърнем и към собствената си родина.

Вижте някой от местата в България, за които със сигурност няма да съжалите, ако посетите.

Белинташ

landscape

Скалата в планината се намира близо до Пловдив и за това място се вярва, че притежава особен заряд. Историците смятат, че е служило като древно светилище за траките. По повърхността на голямата скала има образувани дупки, пълни с дъждовна вода. За нея се вярва, че, независимо от температурите навън, никога не се изпарява или замръзва.

Рупите

Рупите е местност, близо до Петрич. Известна е с това, че е била последния дом на пророчицата Ванга. Ако посетите местността, ще имате възможност и да отидете до къщата на Ванга, както и да посетите църквата, която тя построява чрез даренията на хилядите й посетители ежедневно. Мястото е заредено с много особена енергия – разходите се до там и ще разберете за какво говорим.

Паметниците „Шипка“ и „Бузлуджа“

buzludza monument

Двата монумента се намират в непосредствена близост един до друг и бихте могли да ги посетите с едно посещение.

Внушителността и мащабите им привличат посетители от цял свят, които се тълпят и се удивляват на величието и необичайната им архитектура. Посетете и двата паметника, за да усетите специфичната им атмосфера и да се потопите в дебрите на българската история.

Пещерите на България

Устройте  си уикенд пътуване до някоя красива българска пещера. Природата ни предлага голямо разнообразие от такива скални феномени. Много от пещерите са включени в „100-те национални туристически обекта“. Бихте могли да избирате измежду Снежанка, Леденика, Дяволското гърло, Бачо Киро, Утробата и още безброй пещери, които ще ви смаят с внушителността и красотата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.