На почивка в Кушадасъ

На почивка в Кушадасъ

Кушадасъ – означаващ “Острова на птиците”, предлага отлична среда за една незабравима почивка. Топли турски усмивки ще Ви посрещнат в този оживен, космополитен курорт, разположен на западния бряг на Турция – деветдесет км южно от Измир. Кушадасъ е известен за това, че един от най-атрактивните градове на Егейско море, тъй като е в близост до важни исторически обекти като Ефес, храма на Артемида, богинята Артемида, Дома на Дева Мария, Седемте младежи от Ефес, Дидима, Приене, Милет – столицата от древни времена, което го прави идеална база за круизните кораби в Егейско море.

Кушадасъ е с типичен средиземноморски климат с горещо лято и мека зима, което осигурява дълъг туристически сезон. Градът е облян в слънце в продължение на 300 дни на година, което го прави идеална туристическа дестинация и подходяща дестинация за почивка в турция 2022 със самолет.

Кушадасъ е не само идеално разположен в близост до значими исторически обекти, той също е известен с красивите плажове, оживен нощен живот и гостоприемството на хората. Кушадасъ е израстнал в един от най-големите курорти на Турция от статута си на малко рибарско селище преди десетки години и днес е изпълнен с безкрайни възможности – посетете някой от многото плажове, пробвайте вкусната турска кухня, пазарувайте в големия цветен базар, потопете се във водните паркове, отпуснете се тихо, за да се поглезите с турска баня или да се насладите на оживения нощен живот, който града предлага.

Екскурзии като разходка със син круиз, аквапаркове, джип сафари, гмуркане гарантират забавната семейна почивка. Тези, които предпочитат по-лежерната почивка, могат да направят опит да се отпуснат на някой от многобройните пясъчни плажове в Кушадасъ, които разполагат с шезлонги, чадъри и предлагат различни водни спортове.

Кушадасъ е рай за феновете на шопинга с безкрайна гама от магазини и базари, предлагащи маркови или фалшиви стоки на отлична стойност, килими, кожи, бижута, сувенири, коприна и дрехи. Капалъ чарши в Кушадасъ е един от най-големите пазари в Турция, а магазините по него е удоволствие да се изследват.

Има много какво да се направи през деня, но след като веднъж сте приключили с трупането на тен или пазаруването на изгодни цени, градът наистина оживява. Доста малки кафенета и ресторанти по калдъръмените улички и палмовите булеварди на Кушадасъ оживяват и това е моментът, когато започва истинско забавление. Няма нищо по-добро, от това да отидете за едно питие преди вечеря и да гледате красивия залез. Кушадасъ има изобилие от ресторанти, обслужващи различни кухни, които се погрижат за всеки вкус.Нощният живот е колоритен, с разнообразие от кафенета, барове и клубове, предлагащи различна атмосфера, парти нощи, единствено с цел да запомните времето прекарано в Кушадасъ!

Независимо дали ви харесват мързеливи дни до басейна, разглеждане на забележителности или екстремни екскурзии – Кушадасъ има всичко. Почивайте в Турция с Turkuaz – туристическата агенция, специализирана за дестинация Турция.