Какво е привлекателното в камерата за видеонаблюдение с GSM модул

Какво е привлекателното в камерата за видеонаблюдение с GSM модул

GSM – глобална система за мобилна комуникация. Добре е да сте наясно с този вид съкращение, когато избирате видеонаблюдение със сим карта. Този вид камери имат отлични характеристики и могат да се използват за охранителни цели във външни и отдалечени обекти. Безжичният им принцип на работа прави монтажът им изключително лесен, като някои модели разполагат с датчик за движение и с микрофон, споделят от онлайн магазин Кассаба Системс.

Основни характеристики на камерите със СИМ карта

IP камерите с GSM модул и с 4G сим карта се избират за наблюдение и охрана на: земеделски площи, овощни градини, пчелини, ловни стопанства, строежи и за други обекти където няма захранващо напрежение и кабелен интернет. Отличават се с много добри параметри, а това ги прави идеални за професионална и домашна употреба. Характеристиките им са впечатляващи, а именно:

  • постоянна връзка с мрежата – подобен непрекъснат достъп прави камерите със сим карта един от най-търсените видове технология за видеонаблюдение. Освен това могат да се поставят навсякъде, включително и в зони като паркинги, язовири и др. Поддържането на 4G връзка ги прави идеални за места, където няма интернет, но е налице необходимостта от охраняване на обекта;
  • сензор за запис и засичане на движението – повечето видове камери със сим карта разполагат с такава функция, която повишава още повече тяхната функционалност. Нощният изглед е също сред възможните опционалности на този вид технологии за контрол на периметъра;
  • видео запис – видеонаблюдението с GSM модул се свързва и със записването на заснетите кадри, до които след това ще имате постоянен достъп. SD картата памет прави това лесно осъществимо, а 4G сим картата реализира денонощна връзка с мрежата, независимо от локацията на камерата;
  • широко приложение – тъй като устройствата за наблюдение с GSM модул не изискват достъп до интернет, те се определят като подходящи за селскостопански помещения, отдалечени вили, паркинги за тежкотоварни автомобили, складови площи и др.

Камерите със сим карта могат да се използват и по стандартния начин, а именно за жилища, бизнес сгради, офиси, обществени постройки и магазини. Соларните модели са също сред препоръчителните опции, като те се търсят предимно за места, където няма електричество.

Какви видове има

Камери със СИМ карта

GSM видеонаблюдението се предлага в няколко разновидности според функционалностите и областта на приложение. Ще откриете устройства за външна и вътрешна употреба, широкоъгълни и фиксирани, PTZ, GPRS и други иновативни решения, с които да постигнете отлични резултати.

От гледна точка на чувствителността има камери със сим карта, които са снабдени с екстра сензори, за да могат да долавят и най-малките промени, случващи се в пространството – поява на дим, шум и движения. Подобни характеристики водят до повишаване нивото на сигурност, а респективно и до реализирането на желаните резултати.

Особености за монтаж и свързване към СИМ модула

Полезно е да знаете, че при този вид видеонаблюдение преносът на данни се дължи не на коаксиалния проводник, а на сим картата в камерата. С нейното поставяне в устройството се стартира и работата му, с което започва и преносът на данни. Ако ще използвате IP техника с GSM модул, направете следното:

  • изберете клетъчния оператор – това става с оглед на възможните тарифи. Спрете се на най-изгодната и подходящата за вас;
  • втората стъпка е да изберете подходящо място за монтаж на устройството – върху него не трябва да попадат слънчеви лъчи, а и да е така разположено, че да прихваща добър сигнал. За целта “анализирайте” различните точки в помещението, разчитайки основно на индикациите, които смартфонът ви предоставя;
  • GSM модулите изискват специално насочване на модулите – те не трябва да бъдат на разстояние, което е по-малко от 15 см отстояние от мрежата;
  • подобрете качеството на сигнала при нужда – направете го като монтирате външна антена, за да оптимизирате комуникацията. Добър вариант е да сложите и усилватели с клетъчен сигнал.

Изборът на видеонаблюдение с клетъчно мрежово предаване е рентабилна и надеждна опция, която си струва да обмислите. Лесното му конфигуриране и инсталиране е сред причините то да бъде все по-предпочитано и внедрявано в различните сфери от живота.